SafetyNet Educations lanceert deze maand de Cursus ADR veiligheidsadviseur als E-learning. De online cursus biedt de cursist de kans de zeer lastige materie van het ADR tot zich te nemen door intensief met de stof aan het werk te gaan. Naast de lesstof worden ook oefenvragen gesteld zodat men zich goed kan voorbereiden.

Iedere onderneming waarvan de bedrijvigheid het verzenden of het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg, of het met dit vervoer samenhangende verpakken, beladen, vullen of lossen omvat dienen over een ADR veiligheidsadviseur te beschikken. Er zijn dus veel adviseurs nodig en dat aantal zal in de toekomst alleen maar toenemen. Reden voor SafetyNet om een speciale opleiding voor aankomende –  en bestaande ADR veiligheidsadviseurs op te stellen.

Het uitdrukkelijk voordeel van het volgen van een Cursus ADR veiligheidsadviseur via E-learning zit hem er vooral in dat de cursist zijn of haar eigen tempo kan bepalen. De meeste open inschrijving cursussen gaan in een dusdanig snel tempo dat de cursist niet de kans krijgt daadwerkelijk te leren.  De cursus is opgebouwd uit 6 modules waarbij er na iedere module een aantal testvragen gesteld worden. Iedere module kan net zo vaak doorgenomen als men zelf wil. De cursist kiest vervolgens zelf het moment dat hij of zij zich wil inschrijven voor het examen .

De cursus kan door iedereen gevolgd worden zonder vooropleiding. Alle relevante onderwerpen vanaf de basis komen aan de orde. Overigens is het niet verplicht om klassikaal onderwijs te volgen alvorens examen te doen. De E-learning is daarvoor prima geschikt.

Wil je je ook inschrijven voor de E-learning? Klik hier