Drukke tijden voor de (externe) ADR Veiligheidsadviseurs. Bij veel bedrijven die onder de verplichting van de Veiligheidsadviseur vallen wordt tegen deze tijd nl. een ADR-jaarverslag opgesteld. Inhoudelijk zouden daarin verschillende zaken behandeld moeten worden, maar de kwaliteit van de verslagen blijkt toch iedere keer weer te verschillen.

Zoals bekend zijn de taken van de ADR Veiligheidsadviseur opgenomen in het ADR en heeft de taakomschrijving een groter aandachtsveld dan het simpelweg opstellen van een paar A4’tjes. Zo wordt alleen al in de hoofdtaken verwacht dat naast het jaarverslag de adviseur de onderneming van advies dient bij werkzaamheden die het vervoer van gevaarlijke goederen betreffen. En dat is een brede taak welke veel serieuzer ingekleed dient te worden dan vaak gebeurt.

Max Govaert van SafetyNet Consultants: “Of het nu gaat om een eigen rijder of een groot bedrijf, de taken van de ADR Veiligheidsadviseur bevatten niet alleen dat ADR-jaarverslag. Ook alle andere benoemde taken zullen behoorlijk uitgevoerd moeten worden. En dat laat nogal eens te wensen over. Een oproep van ons aan de collega adviseurs: neem deze taken nog eens goed onder de loep.”

Lees verder: https://www.veiligheidsadviseur-adr.nl/veiligheidsadviseur/de-functie-van-adr-veiligheidsadviseur-verdient-meer-aandacht/

Op zoek naar een E-learning ADR Veiligheidsadviseur?